GoudGoed Damsterdiep 


Damsterdiep 269
9713 EE Groningen

GoudGoed Damsterdiep 


Damsterdiep 269
9713 EE Groningen

Openingstijden

ma
13.00 18.00
di tm vrij
10.00 18.00
za
10.00 17.00

Telefoon: 050 503 90 80

Inbrengtijden

ma tm za
9.00 17.00

Openingstijden

ma
13.00 18.00
di tm vrij
10.00 18.00
za
10.00 17.00

Telefoon: 050 503 90 80

Inbrengtijden

ma tm za
9.00 17.00

GoudGoed Computers

GoudGoed Computers helpt mensen met een laag inkomen aan een computer of laptop. Voor schoolgaande kinderen zijn computers tegenwoordig onmisbaar en dankzij de participatiewet hebben zij nu ook de mogelijkheid om een computer aan te schaffen.

GoudGoed Textiel

Kleding, textiel of schoenen die u niet meer nodig heeft, kunt u in eigen plastic zakken aanbieden op de ophaaldag in uw buurt. GoudGoed Textiel verzorgt in samenwerking met de Milieudienst van de gemeente Groningen de inzameling van textiel en schoenen.

GoudGoed Atelier

In ons atelier worden producten gemaakt op basis van creativiteit, originaliteit, trends en inspiratie. We maken iets nieuws van oude materialen die ooit een ander doel dienden. Van een oude leren jas maken we een nieuwe tas, een vinylplaat wordt een klok, we geven meubels weer een frisse laag verf.

Winkel

Onze kringloopwinkel aan het Damsterdiep in Groningen is de ideale plek om te ontdekken hoe mooi en goed tweedehands spullen nog kunnen zijn. De winkel is ruim opgezet en de spullen zijn overzichtelijk en per categorie verdeeld door de winkel.

Bij binnenkomst ziet u eerst onze uitgebreide kledingcollectie, niet alleen gesorteerd op dames- heren- en kinderkleding, maar ook op kleur. En natuurlijk zijn er in de winkel pashokjes aanwezig.

Verder hebben we een uitgebreide boekencollectie met een gezellige leeshoek. In de winkel hebben we meerdere aparte hoekjes ingericht, bijvoorbeeld een hoekje met speelgoed voor de kinderen en een hoek ingericht met spullen uit ons Atelier. Hier vindt u handgemaakte spullen die gemaakt zijn van ingebrachte materialen, zoals spijkerbroeken, leren jassen en oude dekens. Zo krijgen deze spullen op een hele nieuwe manier weer een tweede kans.

Tussen de ingebrachte kleding vinden we tijdens het sorteren af en toe de mooiste vintage kleding en accessoires. Deze hebben we daarom voor u verzameld in onze vintagehoek.

Spullen over?

Inbreng

Als u spullen over heeft, kunt u die tijdens de openingstijden bij ons inbrengen.

Laten ophalen

Het is ook mogelijk om de spullen gratis door ons te laten ophalen. Belt u gerust om een ophaalafspraak in te plannen.

Leegruimen woning

Wij kunnen u ook helpen wanneer een woning leeggeruimd moet worden. De spullen die u kwijt wilt, nemen we dan voor u mee. Wij laten de woning veegschoon achter.

Brengservice

Spullen gekocht, maar zit u met vervoer?
GoudGoed biedt een brengservice aan: voor €12,50 (ongeacht de hoeveelheid) vervoert GoudGoed uw gekochte spullen naar de gewenste locatie in en rondom de stad Groningen. 

 

Computers

GoudGoed Computers helpt mensen met een laag inkomen aan een computer of laptop. Voor schoolgaande kinderen zijn computers tegenwoordig onmisbaar en dankzij de participatiewet (Pwet) kunnen zij hun schoolopdrachten op de computer maken.

Hoe werkt het?
GoudGoed Computers ontvangt afgeschreven computers en laptops van overheidsinstanties en diverse andere bedrijven. Deze computers zijn vaak nog prima in orde. De afdeling computers controleert en voorziet ze van een nieuw besturingsprogramma (Windows 10) en een aantal andere softwareprogramma’s (Libre Office en een antivirusprogramma). In het kader van het armoedebeleid van de gemeente Groningen verstrekken wij, op vertoon van de brief van de Gemeente Groningen (op grond van de Participatiewet (Pwet), de computers aan de mensen met een laag inkomen. Daarnaast leveren wij ook computers en/of laptops aan de Stichting Elker en aan de Stichting Leergeld

Wij controleren de computers (schoonmaken, onderdelen vervangen, software  installeren) met medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Op deze manier kunnen zij werkervaring opdoen of een stage voltooien.

Helpt u ook mee?
Wij hopen dat u ons wil helpen door uw gebruikte en/of afgeschreven computers aan ons te doneren. Wij zoeken computers die minimaal voldoen aan de volgende specificaties:

 • Pentium i3 (vanaf) 2.0 GHz
 • Harde schijf 160 GB
 • RAM 2000 mb
 • CD ROM speler/DVD ROM speler
  TFT monitor van 17” of 19” (geen CRT scherm)
 • Geluidskaart
 • Netwerkkaart
 • Toetsenbord
 • Muis

Met uw donatie maakt u het mogelijk dat:

 • Mensen met een laag inkomen mee kunnen blijven doen in onze digitale wereld en schoolgaanse kinderen hun schoolopdrachten op de computer kunnen maken.
 • Mensen die (nog) geen werk hebben en werkervaring opdoen en arbeidsfit blijven.
 • Het milieu minder belast wordt en er minder CO²-uitstoor plaatsvindt.

Wist u dat de Hanzehogeschool Groningen het afgelopen jaar alle afgeschreven apparatuur (500 stuks) aan GoudGoed Computers heeft geschonken? Hiervan hebben we 275 stuks weer een nieuwe bestemming kunnen geven. Ook de provincie en de gemeente Groningen doneren hun afgeschreven computers aan GoudGoed.

Atelier

Op het atelier worden producten gemaakt op basis van creativiteit, originaliteit, trends en inspiratie. Dit doen we van oude materialen die ooit een ander doel dienden. Van leren tassen uit een oude leren jas, tot een klok van een oude vinyl plaat, van krijtverf beschilderde kastjes, tot trendy schorten…
Bij ons kunt u terecht voor een handgemaakt, uniek en duurzaam product. Tevens nemen wij ook opdrachten aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze facebook pagina of bel met 050-5266881.

Barbier Cengiz

Heren opgelet! Bij barbier Cengiz kunt u zich laten knippen en scheren tegen zeer lage prijzen. Alle modellen zijn mogelijk bij deze barbier met 14 jaar ervaring.
06 41 93 93 85

Sticker Fritz

Sticker Fritz maakt (bijna) alles wat plakken kan. U kunt hier terecht voor o.a. auto- en raambelettering, merkenstickers, computergesneden etiketten en logo en sticker ontwerpen.
06 22 99 56 66

Koffie & koek

Tijdens het winkelen in onze kringloopwinkel kunt u tussendoor ook komen genieten van een heerlijk bakje fairtrade koffie, met keuze uit verschillende (warme) koeken en tussendoortjes.

Textiel

Wanneer u kleding, textiel of schoenen over heeft, dan kunt u er voor kiezen om deze op te laten halen tijdens de textielinzameling. U kunt ook gebruik maken van de verschillende textielcontainers in de stad. Hier kunt u altijd uw textiel in een afgesloten zak aanbieden. GoudGoed Textiel verzorgt in samenwerking met de Milieudienst van de gemeente Groningen de inzameling van textiel en schoenen.

Inzameling aan huis

Regelmatig rijden de auto’s van GoudGoed Textiel langs vaste routes volgens de afvalwijzer van de gemeente om textiel op te halen. De ingebrachte textiel en schoenen worden gesorteerd, kleding en schoenen die nog goed zijn worden naar onze kringloop winkels gebracht of wordt geëxporteerd. Het overige materiaal wordt grotendeels gerecycled. Kleding die niet meer draagbaar is, wordt verwerkt tot poetsdoeken of gebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld dekens en vloerbedekking.

Spelregels huis aan huis inzameling

 • Zet u textiel voor half 9 aan de straat.
 • Zorg dat de textiel in een afgesloten zak zit, zodat er geen vocht bij kan komen.
 •  Schoenen per paar aan elkaar geknoopt.

“Het inzamelen van gebruikte kleding helpt mee aan het terugdringen van de afvalberg. Ook wordt het hergebruik van kleding op deze manier gestimuleerd.”

Textielcontainers

Verspreid in de stad Groningen heeft GoudGoed textielcontainers staan, waarin u uw afgedankte textiel in kwijt kunt. Deze containers worden regelmatig leeg gehaald door onze chauffeurs.

Spelregels textielcontainer

 • Kleding moet schoon en droog zijn.
 • Kleding moet in een afgesloten zak zitten zodat er geen vocht bij kan komen.
 • Natte kleding en kleding met verf of olie vlekken mogen niet in de container.

GoudGoed textiel is telefonisch te bereiken op nummer:
050-5266881

Contactformulier GoudGoed Damsterdiep

Privacy verklaring

7 + 4 =